Zahájení 3. ročníku vlajkové iniciativy MNO

Dne 9. ledna 2012 byl Moravskou národní obcí, o. s. zahájen 3. ročník občanské iniciativy Za vyvěšování moravské vlajky na radnicích. Výzvu MNO radnicím a nový infoleták o moravské vlajce si můžete přečíst v příloze. Infoleták nově obsahuje i legislativní stanovisko doc. JUDr. Zdeňka Koudelky, Ph.D. z Katedry ústavního práva a politologie Masarykovy univerzity, kterého Moravská národní obec požádala o zpracování odborné expertízy ohledně zákonného používání moravské vlajky v ČR. Kompletní vyjádření bude zveřejněno později. Můžeme předeslat, že vyjádření vyvrací údaj, že by v roce 1920 československý parlament vyvěšování moravské vlajky zakázal.

 
   Výkonné vedení MNO v druhém pololetí roku 2011 již potřetí zvolilo Vladimíra Novotného, svého místopředsedu, za hlavního koordinátora iniciativy. Ten následně ustavil regionální zmocněnce iniciativy: Stanislava BlažkaLenku HolaňovouMichala NavrátilaIng. Hynka Rusňáka.
Facebooková stránka Chcu, aby na mojí radnici vlála moravská vlajka, která, od svého vzniku měla fungovat jako „průzkum, kolik lidí by souhlasilo s vyvěšením moravské vlajky na své radnici“ již ale od 1. ročníku akce zejména informovala o průběhu celé iniciativy. Samotných průzkumů se ve velkém chopila především různá média jako například Deník, Český rozhlas, Radiožurnál, Sedmička a dokonce samotné obecní a městské samosprávy. Ve všech nám známých průzkumech jednoznačně zvítězili zastánci vyvěšení moravské vlajky (nejen) na radnici. Proto se aktivisté občanské iniciativy rozhodli, že zmíněná stránka bude reflektovat skutečný stav věcí a její profilová informace ponese tento text: „Stránka informuje o aktivitách občanské iniciativy MNO ‚Za vyvěšování moravské vlajky‘ na radnicích, včetně používání moravských symbolů.“
Chcete se i VY zapojit do občanské iniciativy „Za vyvěšování moravské vlajky“ na radnicích a něco rozumného pro Moravu udělat? Pokud ano, neváhejte kontaktovat Vladimíra Novotného na mobilu (+420) 731 183 041 nebo e-mailu novotny@zamoravu.eu.
 

Vladimír Novotný
hlavní koordinátor iniciativy

 
Stanislav Blažek
regionální zmocněnec iniciativy

 
Lenka Holaňová
regionální zmocněnkyně iniciativy

 
Michal Navrátil
regionální zmocněnec iniciativy

 
Ing. Hynek Rusňák
regionální zmocněnec iniciativy

4 odpovědi na “Zahájení 3. ročníku vlajkové iniciativy MNO”

  1. Jako soukromá osoba vyvěšuji původní variantu a to bez znaku Moravy.
    Praha si tento symbol neprávem přivlastnila, jako mnohé jiné a pro mne to není důvodem pro vložení orlice. Osobně bych se raději dožadoval o nápravu a zrušení nynější vlajky Prahy.
    http://milanfous.rajce.net
    MiB

  2. Praha si může vyvěšovat co uzná za vhodné, stejně jako my Moravané. Nevím proč směšovat nějaké město s naší zemí.

  3. Na Znojemsku vidím už 6 vlajek a jak se pisálci ze znojemského deníku rovnost cachali ,že oni informují objektivně-měli by i nyní uvést objektivní informaci:-))

  4. copak vedlo znojemské radní ke změně?nebo byla defenestrace?:-))Znojemští radní již výzvu projednali a odmítli. „Výzvu jsme obdrželi někdy v únoru či březnu ale rada města se rozhodla vlajku nevyvěsit. Důvod je velmi jednoduchý. Znojemská městská vlajka je totiž moravské velmi podobná. Je také zlatočervená a je na ní moravská orlice v modrém poli,“ informovala mluvčí radnice Denisa Šipošová.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *