ZLÍN – Pozvánka na 3. Slavnostní setkání Moravanů

Moravská národní obec si Vás dovoluje pozvat na 3. slavnostní průvod Moravanů ve Zlíně. Akce se bude konat v sobotu 16. června 2012 od 10.30 hodin. Průvod je určen pro všechny lidi se zájmem o moravskou historii, kulturu a tradice, a také pro ty, kteří se chtějí dozvědět třeba něco nového o své zemi Moravě. Celá událost bude kulturně laděná. V průvodu budou kromě vlajkonošů s moravskými vlajkami také folklórní a historické skupiny z Moravy, které mají pro návštěvníky připraveny různá vystoupení. Nebudou chybět ani tematické proslovy a přednášky o Moravě. Cílem akce je podpořit moravské povědomí a podnítit zájem o moravskou kulturu, tradice a bohatý folklór.

 
     Letošní akci, kterou pořádá MS MNO Slovácko-Valašsko, poctí několik zcela nových hostů. Zmínit můžeme například Tomia Okamuru, moravsko-japonského podnikatele a viceprezidenta Asociace českých cestovních kanceláří a agentur, folklórní soubor Vizovjánek, cimbálovou muziku Fojt a historickou skupinu Nuntius Regis.
Pro vás, které zajímá iniciativa MNO „Za vyvěšování moravské vlajky“ na radnicích, bude k dispozici Vladimír Novotný, místopředseda MNO a hlavní koordinátor iniciativy. Přítomen bude i předseda Moravské národní obce Jaroslav Krábek a další členové Výkonného vedení.
 
Program
 

10.15   Sraz na náměstí Práce (u sochy Koželuha — u Velkého kina)
10.30   Začátek slavnostního průvodu
11.00   Zastávka na náměstí Míru, tematické proslovy, přednášky a vystoupení
13.30   Ukončení akce

 
Hosté
 

Tomio Okamura
Historická skupina Nuntius Regis
Folklórní soubor Vizovjánek
Cimbálová muzika Fojt

 
Kontakty
 

Michal Navrátil
předseda MNO Slovácko-Valašsko
navratil@zamoravu.eu
 
Tomáš Ševčík
člen MNO Slovácko-Valašsko
sevcik@zamoravu.eu

 
Událost na Facebooku
 

Dokument ke stažení
PDF |1,97 MB|

Plakát
Plakát

 
Scan článku ze Zlínského deníku

11 odpovědí na “ZLÍN – Pozvánka na 3. Slavnostní setkání Moravanů”

  1. Je zde snaha o samostatnost Moravy,teď je velmi vhodná doba.Pokusů už bylo hodně,ale troskotalo to na podnikatelské zizkuchtivosti a stranickosti-na soukromých zájmech-to se děje dosud.Skutečnost je taková,že již mezi mladší generací není zájem o stranickost,ale občanství.Musí se ale z něčeho vyjít,někdo k tomuto přechodu musí být garantem-to by mohli být Moravané a takto jít do voleb-zároveň s heslem samostatnosti Moravy vedle Čech a Slovenska,to je jedinná rozumná cesta jak z toho marasmu.Věřte-nevěřte,když né Moravané,tak komunisti,ti jsou tak čestní,že se klidně zřeknou i stranickosti a nahradí ji občanstvím.Tak zapomeňte na chvíli na historii a vše okolo a raděj velmi rychle konejte-to je podstatné a důležité,jen mějte neustále na mysli:bez podnikatelské zizkuchtivosti a stranickosti!..bez důvěry a široké podpory všech to nejde!!!!!..hlavně zapomenout na všechny ty Hurvínky a jednat,to ostatní přijde,ke znárodnění už to ti darebáci přivedli-vše se musí konat svižně a komplexně……..tak se s tím neserte,jestli chcete být vůbec u toho……

  2. Samostatnost by nikomu neprospěla, a nikdo ji ani nechce.

  3. Já nejsu nikdo.Záchrana Moravy je samostatnost.

  4. Proč? Protože lidi co tu psali jsou hlupáci a jediné co umí je jenom nadávat a rýpat se v situaci, ve které se nacházíme a nic stejně neudělají….

  5. Navrhuju smazat všechny dosavadní komentáře (včetně tohoto), protože se netýkakají článku. Pokud má někdo potřebu diskutovat o samostatnosti Moravy ať si založí téma na nějakém diskuzním fóru.

  6. U Velkého kina probíhá od pátku 15.6. do neděle 17.6. pivní festival a v okolí doprovodné akce, takže tam bude asi celkem zmatek!

  7. Já jsem přesvědčen,že pro Moravu je potřeba jedině samospráva,nikoli samostatnost.Aby mělo moravské obyvatelstvo prostřednictvím své samosprávy vliv na věci,které jsou pro Moravu důležité,někdy až životně důležité.Např.vedení dopravních tras přes Moravu tak aby to posilovalo rozvoj Moravy.To znamená napojení jih – sever t.j.od jednoho moře k druhému a ne jak se už více než sto let podporuje směr východ -západ,z toho Morava nic nemá.Stejně tak víc než dvě století odsouvané propojení vodním kanálem.A takových příkladů by byly hromady.Samostatnost v dnešním světě je fiktivní pojem,ani daleko větší národy nejsou opravdu samostatné.Vždycky za někoho kopou ale jde o to aby z toho měli co nejvíc.Soustřeďme se na moravskou samosprávu,jeden úřad zastupující Moravu a ne na moravštinu a moravský stát a tehdy naši potomci z nás nebudou mít srandu.

  8. Dovolte mi také krátký přízpěvek:
    Myslím si, že v dnešním globalizovaném světě se již na národní státy nehledí, akdzbychom byli samostatní, ničeho bysme nedosáhli. Stačí se podívat, co na Moravě zbylo, a není v rukách zahraničního kapitálu.Jak dopadl Zetor, Přerovské strojírny,a jiné firmy?o zemědělství ani nemluvě. Jedinečnou šanci na samostatnost Morava již bohužel propásla,a to na začátku 90.let.
    Ted můžeme Moravě jako své zemi pomoci každodenně, a to jednodušše: Jdete do obchodu, a místo džusu z Polska kupte Hello z Nivnice, apodobně, nakujte od firem co přizpívají Moravě zaměstnaností, daněmi podpořte tím i ekologii, at to obchody pocítí. Tím můžeme dokázat hodně.
    Ne,nejsem radikál, na západě je běžné,že obzvatelé podporují regionální produkty, tak proč bych měl jíst něco z Polska, Německa, když to můžu mít v lepší kvalitě z Moravy.

  9. Bohužel jsem byl v práci, takže jsem se nemohl účastnit, snad příště. již ted se ale těším na info, reportáž, na stránkách zamoravu.eu. A pořadatelům gratuluju, a úspěšnou akci.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *