BUDIŠOV NAD BUDIŠOVKOU – Reportáž ze soutěže Moravská trojka

Den vítězství 8. května 2014 jsme ve střeleckém sportovním klubu AVZO Budišov nad Budišovkou oslavili dnes již tradiční soutěží. Předchozí ročníky jsme pořádali v zimním období, což bylo jak pro organizátory, tak pro účastníky komplikovanější. Od letošního ročníku plánujeme zachovat termín 8. května i do budoucna. Sportov­ně střelecká soutěž Moravská trojka je specifická soutěž v dynamické střelbě ze tří druhů nejpoužívanějších zbraní na střelnicích. Běžné malorážkové pušky, maloráž­kové pistole nebo revolvery a velkorážní pistole nebo revolvery. Provedení mířidel neomezujeme.
 

 
     Svoji úlohu každý účastník absolvuje třikrát, součet dvou lepších výsledků se započítává do celkového hodnocení. Výsledek se přepočítává na procenta — vítěz má 100 %. Při ranním nástupu jsme se společně vyfotili, řekli vše důležité — poučení o bezpečnosti a organizaci soutěže. Dali jsme prostor na dotazy a vysvětlivky.
Letošního ročníku se zúčastnilo 12 účastníků, 2 z Hranic na Moravě, 2 z Čeladné, 2 z Oder a 6 z pořádající organizace AVZO. První místo obhájil loňský vítěz Jaromír Vojkůvka z AVZO Odry. Druhé místo obhájil druhý z loňska Stanislav Stuchlík AVZO Budišov nad Budišovkou. Na třetím místě se umístil Antonín Kopečný SKS Hranice na Moravě. Další pak 4. Josef Růžička, 5. Pavel Opletal st., 6. Pavel Opletal ml., 7. Tomáš Hikl, 8. Václav Bičan, 9. Jaroslav Hikl, 10. Antonín Humplík, 11. Milan Masný a dvanáctá Táňa Valová. Při závěrečném vyhodnocení všichni účastníci obdrželi drobné před­měty na památku a první tři ještě poháry. Ceny do soutěže věnovala pořádající organizace a sponzoři BOIS Opava a Hyundai Rýmařov.
Naše hodnocení: poděkování všem účastníkům za zodpovědný přístup k plnění povinností daných zákonem a respekto­vání všech pravidel. Dále poděkování všem a to i hostům za spolupráci při soutěži. Od letošního ročníku nový pravidelný termín 8. 5. bude dobře pamatovatelný.
 
PS: Moravské klobásy nám chutnaly.
 

Pavel Opletal st.

 

AVZO Budišov nad Budišovkou

 
 
 

V pozadí na stožáru visí žluto-červená moravská vlajka.

Jedna odpověď na “BUDIŠOV NAD BUDIŠOVKOU – Reportáž ze soutěže Moravská trojka”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *