BRADLO – Pozvánka na 4. ročník Setkání moravských patriotů

Oblastní sdružení MNO Haná pořádá ve spolupráci s místním sdružením MNO Bla­nensko, městem Loštice a obcí Lipinka dne 23. srpna 2014 od 10.00 hodin na památném vrcholu Bradlo 4. ročník Setkání moravských patriotů. Srdečně zveme na tento sraz všechny opravdové patrioty, lidi dobré vůle, kterým nechybí hrdost na historii, kulturu a tradice naší země Moravy. Čeká Vás krásná příroda Úsovské vrchoviny a skalnatý vrchol pověstmi opředené hory Bradlo (600 m n. m.), která je nejvyšší horou tohoto geomorfologického celku. Během setkání se uskuteční i pre­zentace Bradla na starých fotografiích a pohlednicích. Pro zájemce proběhne také vycházka po okolních přírodních krásách a zajímavostech.

 
     Na Bradlo lze vystoupit ze tří směrů. Nejkratší cesta vede od železniční stanice v obci Nová Hradečná (na trati Olo­mouc — Šumperk), kterou doporučujeme. Na vrchol Vás odtud spolehlivě dovede červená turistická značka asi po 3 km stoupání. Výstup je také možný ze železniční zastávky v obci Libina, případně z obce Lipinka. Pro účastníky bude odmě­nou krásný kruhový výhled na panorama Jeseníků, případně na rovinu Uničovské tabule a celé Hané. Všichni přítomní patrioti obdrží v upomínku na toto přátelské setkání pamětní list. Na Vaši účast se těší pořadatelé.
 
Upozorňujeme, že následně avizovaný BRADLO CUP — Putovní pohár místního sdružení MNO Blanensko, se z váž­ných technických důvodů nekoná. Z restaurace Pod Bradlem byla vystěhována veškerá herní zařízení.
 
 
 
Stanislav Blažek
E-mail: blazek@zamoravu.eu
Mobil: 736 252 687
 
Pavel Lolek
E-mail: panpajalolku@seznam.cz
Mobil: 723 232 052
 
 
 
Vlakové spojení
 
Olomouc, hl. n. → Nová Hradečná
7.47 → 8.45
9.37 → 10.32
 
Šumperk → Nová Hradečná
7.00 → 7.25
7.52 → 8.17
9.52 → 10.17
 
 
 

6 odpovědí na “BRADLO – Pozvánka na 4. ročník Setkání moravských patriotů”

  1. Dobrý den, děkuji za pozvání, stále čekám zda-li nebudou nějaké akce poblíž Přerova, jsme senioři, takže výstupů už jsme se museli delší dobu vzdát. Jinak jsme patrioti, oba s manželem Moravané a držíme nejen palce, abychom jednou u voleb zvítěžili.

  2. Vážená paní Věro Benová,

    velmi nás těší Váš zájem o Moravu a naše občanské sdružení. Ve Vašem regionu působí místní sdružení MNO Přerovsko. Jejím předsedou je pan Libor Zrůbek a místopředsedou pan Libor Šváb. Společně s dalšími místními sdruženími, kterými jsou Olomoucko, Uničovsko a Sever(Šumpersko)tvoří tato místní sdružení regionální oblast MNO Haná. Naše oblastní sdružení pravidelně pořádá nejrůznější setkání moravských vlastenců. Rádi Vás o našem programu budeme pravidelně informovat. Určitě v budoucnu uspořádáme některé z našich setkání po historických zajímavostech přímo v bývalém okresním městě Přerově. Potom bychom se s Vámi a s Vašim manželem rádi setkali.
    Přeji Vám krásný den.

  3. Upozorňujeme, že následně avizovaný BRADLO CUP — Putovní pohár místního sdružení MNO Blanensko, se z váž­ných technických důvodů nekoná. Z restaurace Pod Bradlem byla vystěhována veškerá herní zařízení.

  4. Dobrý den, chystáme se na vycházečku na Bradlo koncem prosince, chtěl jsem se zeptat, zda zmíněná hospůdka Pod Bradlem funguje, na internetu jsem to nikde nenašel. Děkuji za případnou odpověd.

  5. Hospoda Pod Bradlem před nedávnem prodělala rekonstrukci a nyní je už v provozu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *