Moravský hokejový dres – ikona národní hrdosti

Moravský hokejový dres jsme spolu s dalšími dvěma iniciátory z Valašska (Petrem Kozlem a Karlem Janáčem) vytvořili jako moravskou odpověď na současné reprezentační dresy, kde byl zachovaný jakýsi „lev“ coby symbol Čech, ale na moravskou a slezskou orlici páni z českého hokeje už prostor neměli. Náš vzdorodres je důkazem, že prostoru na dresu je spousta a že stačí jen dobrá vůle. Naším cílem nebylo vytvořit dres se skvělou profesionální líbivou grafikou, ale dres nejen pro fanoušky hokeje, který bude odlišný od všech ostatních, bude mezi lidmi snadno rozpoznatelný a současně bude plnit především osvětovou funkci. Proto na dresech je k vidění moravský znak, moravská vlajka, logo Moravského patriota, logo agentury, která zdarma dělala grafiku Design 88, webová adresa největšího moravského spolku Moravské národní obce, mapa základního obrysu Moravy s vepsaným textem slavnostní písně Moravanů od spolku Moravské srdce a samozřejmě orel, naše hrdé moravské národní zvíře.
V současnosti na Facebooku probíhá anketa i o umístění názvu naší země v hlaholici, tedy v původním moravském písmu, ve kterém vznikly první slovanské písemné památky.

S dodáním dresů počítáme tak, aby je bylo možné použít při příležitosti letošního MS v ledním hokeji, a to buď přímo na zimním stadionu v Bratislavě, nebo na našich náměstích a v hospůdkách. Protože hokejová reprezentace ČR není jen reprezentací českou, ale i naší moravskou!

Jiří Máca
www.moravskypatriot.eu

Jedna odpověď na “Moravský hokejový dres – ikona národní hrdosti”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *