BYSTŘICE NAD PERNŠTEJNEM – prohlídka Depozit-Muzea veterán TATRA klubu

Tatra Bystřice nad Perštejnem

Pro obdivovatele starých vozů jsme v rámci doprovodné iniciativy k vyvěšování moravské vlajky na 5. července vyjednali prohlídku muzea veteránů TATRA klubu v Bystřici nad Pernštejnem. Děkujeme majiteli muzea panu Františku Proseckému.
Mnozí si značku Tatra spojí s moravskou Kopřivnicí, s veleúspěšnou reprezentací na rallye Paříž-Dakar. Víte ale například, že Tatra je druhou nejstarší existující automobilkou světa s dosud nepřerušenou výrobou? Toto i jiné zajímavosti a perličky se před Vámi otevřou na malém prostoru bývalého lihovaru v Bystřici nad Pernštejnem. Pod odborným dohledem Františka Proseckého zde vzniklo unikátní místo, které voní benzínem a vzpomínkami, ocitnete se přímo uprostřed chlapeckých snů. Krom vozů zde naleznete i šlapací autíčka, motocykly a různé památeční předměty nejen s TATRA tématikou. Vyjma provozu muzea probíhá každoročně také Memorial Františka Proseckého sen., který slouží především jako setkání stejně smýšlejících lidí, milovníků veteránů.
Přijďte pobýt, popovídat si o historii vystavených exponátů i o tom co moravská značka TATRA znamenala a znamená dodnes.

Reportáž: Výstava veteránů Tatra láká návštěvníky

Marek Kuchtík
Moravská národní obec

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *