POMOC obci Mikulčice

Živelná katastrofa, která postihla regiony Břeclavska a Hodonínska, nemůže žádného opravdového patriota nechat klidným. Tornádo bralo střechy, mnohdy i celé domy a zlikvidovalo obecní i soukromý majetek. Živel dokonce zmařil lidské životy a na pomoc v podobě lékařské péče čekalo mnoho zraněných.

Vážení přátelé, členové a příznivci Moravské národní obce, dovolujeme si požádat vás o podporu ve formě jakékoliv částky dle vašich možností na pomoc obci Mikulčice na Hodonínsku, jež byla těžce postižena živelnou katastrofou.

Mikulčice jsou partnerskou obcí našeho spolku Moravská národní obec (dále jen MNO) a to už od roku 2010, kdy se tato hrdá moravská dědina, jako jedna z prvních, zapojila do iniciativy nazvané „Za vyvěšování moravské vlajky“. Moravská vlajka pravidelně zdobí nejen budovu obecního úřadu, ale často také areál blízkého velkomoravského hradiště. Většina z vás si tuto obec jistě spojuje s místní unikátní památkou, kterou je Slovanské hradiště v Mikulčicích. Zde se může každý zájemce dozvědět mnoho informací o životě našich moravských předků v raném středověku. Bohužel, nyní je díky současné situaci celý areál uzavřen.

Přátelé, patriotky a patrioti,

své příspěvky můžete zaslat na účet MNO (Fio banka): 2900076325/2010

Do zprávy pro příjemce napište jméno postižené obce „MIKULČICE“ Pro zájemce bude připravena darovací smlouva. Děkujeme za váš finanční příspěvek. Výsledná částka bude po dohodě se starostkou, paní Martou Otáhalovou a dalšími představiteli místní samosprávy, převedena na účet zřízený na obnovu obce. O ukončení a výsledné částce vás budeme informovat zde na internetových stránkách.

Za Moravu!

Moravská národní obec, z. s.

Obec Mikulčice – facebook obce
Patroni Moravy sv. Cyril a Metoděj – Slovanské hradiště Mikulčice
Mikulčice – sv. Cyril a Metoděj File:Mikulčice – svatí Cyril a Metoděj.JPG – Wikimedia Commons

2 odpovědi na “POMOC obci Mikulčice”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *