Nominace na Osobnost Moravy 2023 – Ing. ZUZANA BOUDOVÁ, OTTO BOUDA

Vážení příznivci země Moravy a spolku Moravská národní obec, rádi bychom vám dnes představili letos jen dle pořadí poslední nominované osobnosti. Tentokrát jsme zavítali na jih naší země do překrásného historického města Znojma.

Žijí zde a v oblasti potravinářství, tedy v oblasti výroby zpracování ovoce a zeleniny, podnikají Zuzana a Otto Boudovi. Oba manželé se hrdě hlásí k moravskému patriotismu a velmi silně vnímají sílu moravských tradic a bohatost moravské historie. Dovolil jsem si tyto sympatické lidi požádat, aby sami napsali krátký text o svém životě a podnikání.

Zuzana Boudová (rodačka z Ostravy) se v roce 2011 seznámila se znojemským rodákem Otto Boudou. Po krátké době jsme utvořili pár a na jaře toku 2013 začali společně podnikat v oblasti zpracování ovoce a zeleniny. Název Bouda 1883 – Originál ze Znojma – odkazuje na rodinnou tradici, kdy se v roce 1883 manželova prababička Kateřina, kuchařka v rodině významného znojemského lékárníka, vdala za bednářského mistra Antona Boudu. My tak pokračujeme v jejich odkazu třeba i tím, že se dodnes inspirujeme recepty z dob Rakouska-Uherska. Snažíme se oprášit tradiční jihomoravské plodiny, které za dob Kateřiny a Antona byly běžnou součástí životů, během let však pro svou pracnost upadly téměř v zapomnění.

Pro dosažení nejvyšší kvality si i mnoho surovin sami sbíráme – například jahody nebo vinné hrozny, jiné pěstujeme přímo na naší zahradě, zejména meruňky, kdoule, mišpule a moruše. Každý, kdo naše zavařeniny ochutná, si tak může být jistý, že skutečně každý kousek ovoce a zeleniny projde našima rukama.

Velmi si vážíme toho, že vloženou píli pravidelně oceňují porotci v moravských, českých i mezinárodních soutěžích. Získali jsme například 3× ocenění Regionální potravina Jihomoravského kraje, Zlatá Chuť jižní Moravy, Chuť jižní Moravy, Českou chuťovku, Dětskou chuťovku či jsme již osmkrát v řadě uspěli na gastronomických Oscarech Great Taste Awards ve Velké Británii.

Za oblibou našich výrobků stojí důraz na kvalitu surovin snoubený s láskou k řemeslu, tradicím a našemu kraji. Téměř veškeré používané suroviny pochází z Jihomoravského kraje: ovoce ze Znojemska, cukr z Hrušovan nad Jevišovkou, skleničky z Kyjova a kartony z Moravských Budějovic. Našim cílem je tvorba těch nejkvalitnějších a nejautentičtějších zavařenin, ale také podpora lokálních pěstitelů a obnova tradic. Ohlas nejen porotců, ale i našich zákazníků je pro nás potvrzením toho, že se naše práce daří.

Ve Znojmě 28. 5. 2023

Zuzana a Otto Boudovi

Závěrem bych rád za pořadatelskou Moravskou národní obec poděkoval paní Ing. Zuzaně Boudové a panu Otto Boudovi nejen za souhlas s nominací v anketě Osobnost Moravy 2023, ale především za skvělou prezentaci země Moravy v tuzemsku i v zahraničí prostřednictvím svých kvalitních, chutných a zdravých produktů z přírody. Přejeme jim mnoho dalších úspěchů a hlasů v této internetové anketě.

Přátelé, připomínáme, že už v neděli 25. června 2023 od 12:00 hodin bude zprovozněno hlasování. Můžete tak pravidelně, tedy každý den, hlasovat pro své oblíbené Moravanky a Moravany. Děkujeme za váš zájem a podporu.

Za koordinační tým ankety „Osobnost Moravy“

Stanislav Blažek, kontaktní osoba, jednatel iniciativy

tel: 736 252 687, e-mail: blazek@zamoravu.eu

Sledujte nás na facebooku

Jedna odpověď na “Nominace na Osobnost Moravy 2023 – Ing. ZUZANA BOUDOVÁ, OTTO BOUDA”

  1. Rád bych doplnil, že manželé Boudovi jsou i významné osobnosti znojemského společenského života a aktivně se podílejí na mnoha akcích ve Znojmě i jeho okolí. Otto Bouda je též významným představitelem Okrašlovacího spolku ve Znojmě a po řadu let stál v jeho čele.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *