Putování Moravou – Pozvánka k novoročnímu výstupu na Bradlo

Vážení přátelé, Moravanky a Moravané, příznivci země Moravy, náš spolek Moravská národní obec, oblastní sdružení Haná si vás dovoluje co nejsrdečněji pozvat na již tradiční Novoroční výstup moravských patriotek a patriotů na Bradlo.

Setkáme se tedy 1. ledna 2024 od 9:00 hodin na vrcholu Bradla (600 m n.m.). Dominantou tohoto našeho oblíbeného vrcholu je mohutná skalní hradba. Je zde instalována vyhlídková plošina, která za dobrého počasí umožňuje unikátní výhled do moravské krajiny. Na severu můžeme pozorovat strmé svahy Hrubého Jeseníku, dále směrem k východu oblé kopce Nízkého Jeseníku, pod kterými se rozprostírá Uničovská tabule a rovinatá krajina Hané. Jako každý rok si navzájem popřejeme úspěšný rok, mnoho štěstí a zdraví a jistě nebude chybět přípitek. Vzorky naší moravské slivovice opět provoní celý vrchol Bradla. Své zážitky a postřehy pak můžete zaznamenat do vrcholové knihy, kterou spravují společně se schránkou a stožárem s vyvěšenou moravskou vlajkou členové a příznivci Moravské národní obce.

Výstup je možný ze železničních zastávek v obcích Nová Hradečná nebo Libina na trati Olomouc – Šumperk. Autem se lze dostat do obce Kamenná nebo Lipinka odkud je cesta k vrcholu nejkratší a nejsnadnější.

Každý z účastníků vystupuje na vlastní nebezpečí, proto prosíme o respekt k základním pravidlům pohybu v přírodě. Chraňte zároveň místní přírodu. Doporučujeme dobrou obuv, několik vrstev oblečení a pro všechny případy lékárničku se základním vybavením. Vítány jsou moravské vlajky a další moravská symbolika. Přátelé, hlavně si doma nezapomeňte dobrou náladu. My pořadatelé se těšíme na vaši hojnou účast.

Stanislav Blažek, předseda OS MNO Haná

tel: 736 252 687, e-mail: blazek@zamoravu.eu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *