Pozvánka na Slavnosti města Šumperka

Stává se již pravidlem, že se členové Moravské národní obce — Oblastního sdružení Haná, účastní tradičních Slavností města Šumperka, aby si společně připomněli významnou událost ze 4. června 1490. Tehdy se v Šumperku setkali představitelé Moravského markrabství a Slezských knížectví, aby projednali návrat do svazku Zemí Koruny české (svatováclavské), nebo setrvání ve svazku Zemí Koruny uherské (svatoštěpánské), kde se Morava se Slezskem ocitly v druhé polovině 15. století, vlivem vojenského konfliktu mezi Jiřím z Poděbrad, resp. Vladislavem Jagellonským a Matyášem Korvínem.

 
     Město Šumperk patří k hrdým moravským městům. Dokládají to nejen krásné historické slavnosti, ale i skutečnost, že se šumperská radnice letos již druhým rokem zapojuje do iniciativy Moravské národní obce „Za vyvěšování moravské vlajky“. To je také jeden z důvodů, proč se pravidelně těchto slavností účastníme. V letošním roce se městské slavnosti uskuteční 1. a 2. června 2012. Členové a příznivci MNO se setkají před místním Vlastivědným muzeem „U Sovy“ v pátek 1. června 2012 v 17.45 hodin. Moravská symbolika (vlajky, trička s orlicí) je u každého účastníka vítaná. Určitě mezi nás přijďte, na Vaši účast se těší členové MNO Sever a MNO Haná.
 
 
 

Slavnosti města Šumperka |2012|
Slavnosti města Šumperka |2012|

2 odpovědi na “Pozvánka na Slavnosti města Šumperka”

  1. Zdravim všecky a velmi lituju, že sem nepřijel. Prostě sem se 3 dni nepodíval na mejl a už se pozichruju a na příšti rok si to napišu do debilničku a vezmu seboo aji vnučky….Ja si dovolim pozvat vás a s vašema praporama na 23 ročnik POCHODU K PRAMENU MORAVY a to 1 září…..měéte se pěkně a doofám , že tu našu Moravu zachránime…..honza smital alias smital jan moranan

  2. Vaše krásné překrásné město Šumperk se dá nazvat perlou Moravy.Vaše národní MOravské oslavy ,Moravské státnosti jsou nádherné.Jsem hrdý na to že jsem MOravan.Škoda že se uškubl Jeseník,(prodejná žena).Naše organizace MOEV se zůčastnila i když jen krátce.Natočili jsme několik filmů a odvysílali je několika stanicích v Německu a Rakousku,Polsku.Obrovský ohlas. Díky.Samá pozitiva.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *