Slavnost předků 2012 – projev členky MNO

V sobotu 26. května 2012 se zástupci Moravské národní obce zúčastnili tradiční akce – Slavnost předků v Nitře, kterou uspořádalo Slovenské hnutí obrody (SHO). V delegaci MNO byli přítomni:
Vladimír Novotný, místopředseda MNO a vedoucí delegace,
Bc. Michal Szymeczek, předseda MNO Olomoucko,
Lenka Holaňová, členka MNO Horácko,
Michal Navrátil, předseda MNO Slovácko-Valašsko,
Tomáš Ševčík, člen MNO Slovácko-Valašsko,
Diana Kubečková, členka MNO Slovácko-Valašsko, která přednesla projev.

 
         Reportáž a fotografie z akce uveřejníme později.
 
 
 

7 odpovědí na “Slavnost předků 2012 – projev členky MNO”

  1. Moc povedená je obzvláště ta závěrečná část proslovu!

  2. Diana to řekla moc pěkně! Mám přátele na Slovensku a velmi trpělivě se spolu učíme, že když jedeme ze Slovenska „na Moravu“, tak neříkáme, že „jedeme do Čech“, jak měli někteří z nich vžité…

  3. Musim povedat ze Vas prihovor sa mi skutocne pacil. Za srdce ma chytila hlavne informacia o scitani ludu. Je to fajn vidiet, ze ludia maju zaujem hlasit sa k svojim korenom, chcu a nehanbia sa povedat, kam patria. Nepochybne je to aj Vasa zasluha, ze zviditelnujete Moravu a preto Vam zelam vela zdaru a sily do dalsich krokov, k organizovaniu akcii a zucastnovani sa na podobnych akciach, pretoze prehlbovanie hrdosti k svojim korenom a vseslovanska vzajomnost je podla mna klucom k uspechu v dnesnej skazenej dobe.

  4. Nádherný proslov, úžasný klip, s moravskou fanglou v pozadí, je velice žádané, a potřebné, abysme i nadále nejen u nás na Moravě, ale i v „cizině“ reprezentovali naši vlast, našu Moravu, a navazovali kontakty na „družbu“ 🙂

  5. Líbilo se mně to. Je třeba naši Moravu a moravský národ připomínat co nejvíce a to nejen na Moravě a v ČR, ale i na Slovensku i jinde mimo naše hranice. Se Slováky, především s těmi ze západního Slovenska máme společnou část naší nejslavnější moravské historie. Na těchto moravských základech vzniklo později více států a i státnost ČR, ač to oficiálně nechce přiznat, na těchto pevných moravských základech stojí. V jakém postavení dnes Morava je, je absurdní. Vaše aktivita i projev se mně jednak líbil, jednak je to další důležitý počin MNO, další důležitý krok na cestě k cíli. MNO kráčej dál kupředu s vlající moravskou vlajkou nad hlavou!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *