BRADLO – Reportáž z Novoročního setkání moravských patriotů

Také letos jsme i přes únavu ze silvestrovských oslav zahájili nový rok náročným výstupem na Bradlo (600 m n.m.). Místní sdružení MNO Uničovsko za podpory oblastního sdružení MNO Haná organizuje tato setkání moravských vlastenců již několik let. I když nám ranní počasí nepřálo, tak na vrchol Bradla vystoupilo víc než 300 turistů a moravských patriotů. Mezi účastníky byly rozdány letáky s informa­cemi o našem sdružení, moravských symbolech a historii naší rodné země Moravy. Především dětem pak udělaly velkou radost moravské vlaječky z papíru, které jsme jim během tohoto krásného setkání rozdávali.

 
Také letos jsme na vrcholovém skalisku vyvěsily dvě moravské vlajky, u kterých se mnoho příchozích nechalo s hrdostí vyfotit. Bradlo nám sice díky husté mlze letos neposkytlo své pověstné překrásné výhledy do okolní krajiny, ale i tak vět­šina účastníků domů odcházela obohacena o nezapomenutelné zážitky.
O atmosféře setkání se můžete přesvědčit z přiložených fotografií. Děkujeme všem moravským patriotům, kteří se ne­nechali odradit deštivým a mlhavým počasím a na setkání dorazili.
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *