POPOVICE – Historický festival Živoucí historie

Popovice u Uherského Hradiště | Nově iniciativu „Za vyvěšování moravské vlajky“ podpoří příspěvková organizace Amfík Bukovina Popovice a v den pro Moravany nejvýznamnější, 5. července 2014, vyvěsí ve svém areálu moravskou vlajku se záměrem připomenout slavnou minulost, bohatou kulturu a překrásnou přírodu naší Moravy.
Moravský patriot a ředitel této organizace, pan Bc. Milan Jurča, si Vás nyní dovo­luje srdečně pozvat k účasti na třetím ročníku festivalu milovníků dějin — ŽIVOUCÍ HISTORIE. Festival se bude konat o víkendu 3. a 4. května 2014 v areálu Amfík Bukovina Popovice.

 
     Festival je určen všem, pro které se historie stala součástí života. Je to víkend válečníků, řemeslníků, obchodníků se zbožím starým i novým. Potkáte zde Římany, Kelty, Germány, Slovany, mystiky i pohany. Je jedno, zda-li jste člen LH skupiny, školy šermu, nebo prostý člověk, který má rád starou dobu, všichni jste vítáni. Letošní ročník se zaměří na historická období od starověku po vrcholný středověk. Čekají nás tvrdé souboje, ukázky bojových škol, scénické sou­boje, hudba a tance. Mistři řemesel ukáží své výrobky. Na přednáškách se dozvíte mnoho zajímavostí od profesionálů svých oborů. Večer je pro Vás připraven koncert slovenského hudebníka ŽIARISLAVA. O noc plnou ohňů se postará skupina BOCA FUEGO. U toho všeho bude hudba, pití, jídlo a pohodová atmosféra. Tento festival je hlavně o setkání skvělých lidí.
 
Pro bližší informace, přihlášky a dotazy:
 
Bc. Milan Jurča, organizátor akce
Mobil: (+420) 725 481 909
 
Amfík Bukovina Popovice
Amfík Bukovina Popovice (facebook)
 
Historický festival Živoucí historie III
Historický festival Živoucí historie II (loňský ročník)
 
 
 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *