MNO Ivančicko – Nové místní sdružení Moravské národní obce

Dne 26. ledna 2017 bylo na žádost členů schváleno společnou radou Moravské národní obce nové místní sdružení MNO Ivančicko. Předsedou se stal pan Jaroslav Vyhnálek, který k tomu napsal:
Selské rozum říká: žijem na Moravě, tož nemůžem bét Čechia.
A právě to je jeden z důvodů proč vzniklo naše místní sdružení Ivančicko. Morava má svá historická místa, své významné osobnosti historické i současné, svoje tradice, různá krásná nářečí a v neposlední řadě taky svoje řemesla. Pojďme dát hlavy dohromady a vraťme naší Moravě a s tím spojenému moravskému vlastenectví zpět ten správný lesk a hrdost.


Je na naší generaci shromáždit podklady pro příští generace našich dětí, aby měly základní stavební prvky k vybudování perfektní Moravy, jakou svět neviděl; aby se podařilo vyzdvihnout zpět základní morální hodnoty a naopak aby se z běžného života podařilo vytěsnit zlobu, závist a nadřazenost. Otevřme znovu dveře svým rodinám, známým, sousedům a hledejme společně, jak by to šlo udělat, jednotlivec nemá tolik možností, proto spojme svoje síly do jednoho týmu.
Naše sdružení bude působit jihozápadně od Brna, přibližně v oblasti Rosice, Oslavany, Ivančice, Moravský Krumlov, části Znojemska s přesahem na vysočinu, na Třebíčsko. Rádi uvítáme každého – odkudkoliv na světě, ať už zájemce o členství, spolupráci nebo jen přátelské popovídání o Moravě. Nápady a věcnou diskuzi povedeme na facebooku, psát můžete na jaryk.morava@seznam.cz
Těšíme se na Vás!

 
Jaroslav Vyhnálek
předseda místního sdružení MNO Ivančicko
regionální zmocněnec vlajkové iniciativy
 
Ivančice
Panorama Ivančic
 

Náměstí v Ivančicích
 

Expozice Alfonse Muchy a Vladimíra Menšíka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *