OSOBNOST MORAVY 2018 – první tři nominace

Vážení příznivci ankety Osobnost Moravy 2018,
 
jsme rádi, že Vás můžeme informovat o prvních třech nominacích pro letošní ročník ankety. Mezi prvními nominovanými jsou Václav Obr, Arnošt Goldflam a Zdeněk Junák.

 
Václav Obr
 
Restaurátor, zakladatel, majitel a ředitel Muzea historických kočárů v Čechách pod Kosířem. Díky své usilovné práci si splnil životní sen, vybudovat muzeum historických kočárů. To bylo otevřeno v 2009 v hanácké dědině Čechy pod Kosířem. Je v něm uložena ojedinělá sbírka historických kočárů, saní a luceren. Pan Václav Obr aktivně pořádá různé akce v oblasti prezentace historických kočárů. Restaurované a funkční kočáry pravidelně „účinkují“ v různých filmech s historickou tematikou. Václav Obr se také dříve věnoval na vrcholné úrovni kulturistice.
 
 
Arnošt Goldflam
 
Arnošt Goldflam je známý brněnský herec, dramatik, režisér, vysokoškolský pedagog a autor dětské literatury. Po studiu na Janáčkově akademii múzických umění působil v brněnských divadlech Večerní Brno, Divadlo X, Divadlo na provázku (dnes Husa na provázku) a HaDivadlo. Obsadil některé filmové a televizní role. Širokému publiku je znám např. z rolí Arnošta (Dědictví) a Lustiga (Lotrando a Zubejda). V současnosti režíruje divadelní hry a učí na JAMU a DAMU. V roce 2007 byl jmenován profesorem pro obor dramatická umění. Je mimo autorem scénáře divácky oblíbené a recenzemi dobře hodnocené satirické divadelní hry Doma u Hitlerů aneb Historky z Hitlerovic kuchyně.
 
 
Zdeněk Junák
 
Zdeněk Junák je známý brněnský herec, dabér a rozhlasový moderátor. Již jako chlapec hrál několik dětských rolí. Po studiu na JAMU působil rok v Divadle pracujících v Gottwaldově (dnes Městské divadlo Zlín), poté mezi lety 1975-1992 v činohře Státního divadla v Brně (dnes Národní divadlo Brno) a od roku 1992 působí v Městském divadle v Brně. Širokému publiku znám např. z role četníka Ambrože v televizním seriálu Četnické humoresky. Moderoval či moderuje rozhlasové pořady Písničky od srdce (ČRo Dvojka), Rendez-vous s Junákem a Srdcovky Zdeňka Junáka (ČRo Brno).
 
 
19. června končí nominační fáze, do té doby lze posílat další návrhy. Jestliže znáte nějakou moravskou osobnost, o níž jste přesvědčeni, že si zaslouží ocenění, prosím neváhejte a využijte této příležitosti.
 
 
Stránky Moravské národní obce: https://zamoravu.eu/osobnost-moravy/
Facebook: Osobnost Moravy

Jedna odpověď na “OSOBNOST MORAVY 2018 – první tři nominace”

  1. Určitě Bolek Polívka, špičkové představení Morava 360 na hvezdarne v Brne.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *