NOMINACE NA OSOBNOST MORAVY 2019 – FRANTIŠEK UHER

Vážení příznivci Moravy, nás organizátory ze spolku Moravská národní obec velmi těší, že vám můžeme představit již šestou osobnost v letošním roce nominovanou na cenu „Osobnost Moravy“. Naši nabídku na nominaci přijal lidový vypravěč, zpěvák, moderátor a imitátor, pan František Uher.

Franta Uher není typickým představitelem lidového vypravěče v pravém slova smyslu, ale je to především živelný člověk, multiinstrumentalista (housle, kytara, baskytara, bicí,…), moderátor, imitátor, ale taktéž zpěvák, který vás na první pohled zaujme svým opravdu přesvědčivým projevem. Svoji profesionální kariéru začal s Moravankou v roce 1986. Od té doby spolupracoval se spoustou dechových, cimbálových, ale i jiných různožánrových kapel.

V současné době spolupracuje s Dechovou hudbou Gloria, se kterou absolvoval řadu úspěšných vystoupení. Známá je jeho spolupráce nejenom s rozhlasem a to především rádiem Jih, ale také s Českou televizí, pro kterou natočil několik zábavných pořadů, například s Moravankou, ale také samostatně. Můžeme zmínit televizní finále Polkafest, Silvestrovské programy a jiné. Televizní publikum zaujal především coby moderátor hudebně zábavného cyklu „Hraje Vám…“, který je v televizi úspěšně reprízován. Nejčastěji můžete Frantu Uhra vidět na TV Šlágr, kde pro své věrné diváky připravil a neustále připravuje řadu hudebně zábavných pořadů nejenom v roli moderátora, ale i scénáristy a režiséra.

Franta je typickým lanžhotským patriotem a jak sám říká: „Projel jsem veliký kus světa, včetně Ameriky a Kanady, ale najradši su doma mezi svojíma“. 
Poslechněte si:  Morava má
O svém působení na rádiu Jih, pan František Uher říká: „Když se mě zeptáte, proč pracuji v rádiu, odpovím vám, že nepracuji, ale že je to můj koníček. Ostatně, těch třicet let profesionálního zpívání a moderování mi ani jinou šanci nedává. No a když vezmeme v potaz, že dechovka úspěšně přežila rok 2000, tak nevidím důvod, proč by naše Dechparáda za mého přispění nemohla přežít třítisícovku! Tož na zdraví a dobrý poslech!“

Pan František Uher si zaslouží naše poděkování za souhlas s nominací v anketě, která určí, kdo se stane Osobností naší země Moravy pro rok 2019. Přejeme tomuto moravskému umělci a baviči mnoho spokojených diváků a posluchačů.

Za koordinační tým iniciativy „Osobnost Moravy“

Stanislav Blažek
kontaktní osoba, jednatel s osobnostmi

 

20 odpovědí na “NOMINACE NA OSOBNOST MORAVY 2019 – FRANTIŠEK UHER”

  1. František Franta Uher si zaslouží být osobností Moravy!

  2. S Fanů zažil jsem spoustu hezkých chvil.

  3. Franta na prezidenta! Potřebujeme spolehlivýho spoluobčana a ne špinávé politiky

  4. František Uher si díky svému nepopiratelnému talentu zaslouží být zvolen jako osobnost Moravy 2019!

  5. Přeji mu to, je to velký sympaťák, prostě kluk z Moravy, kterou díky předkům z Ivančic velmi miluju. A pokud se nepletu, tak jeho syn(?) Jan František Uher má taky dobře našlápnuto… Zdravím srdečně Moravu. M.

  6. Suhlasim aby sa Franta Uher stal Osobnost Moravy 2019…..he to vynikajuci clovek,spevak,moderator……a ma ženu zo Slovenska…..ma moju podporu a moj hlas

  7. …ano,neznám většího srdcaře-no Strážnice mě trochu nalomila,ale franta valí Moravu celý rok,v každém dnu ,ve dne v noci-jeho skromnost je úžasná….šable hore za Fanoša

  8. Franta Uher je člověk na svém místě. Dávám mu svůj hlas.

  9. Ano, souhlasím je to patriot a krásně zpívá….má můj hlas

  10. Někdy se mi stává, že když si jej pustím, tak mám mušku v oku nebo tak něco, protože prostě slzička dojetí ukápne:-) Franta je srdcař a nelze přát nic jiného, než aby to byl příště on, kdo na dnech za Moravu v Brně zazpívá obě písně aspirující na moravskou hymnu a zahájí tak hudební diskuzi o tom, která z nich to v budoucnu bude. A muže z toho být neformální hlasování….náměstí zatleská a které z písní více, ta vyhraje….:.-)))))

  11. …a samozřejmě hlas pro Frantu!:-)

  12. Za mě pán František Uher, je velký sympaťák … 😉

  13. Fana je jednička, je to živel, nepokazí žádnou zabavu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *