JAN VELEBA – vítěz na atletickém mistrovství ČR 2019 v Brně

Ve dnech 26. – 27. července 2019 se konalo v moravské metropoli na stadionu v areálu Pod Palackého vrchem 50. mistrovství České republiky v atletice. Pořadatelem byl klub AC Moravská Slavia Brno. Naši nejlepší atleti bojovali o medaile a o splnění nominačních požadavků pro start na mistrovství světa v Dauhá.
Brňan Jan Veleba (Dukla Praha) byl v životní formě a časem 10,16 vyrovnal tuzemský rekord v běhu na 100 m. O setinu tak porazil Zdeňka Stromšíka (SKK Vítkovice), se kterým se o historické maximum dělí. Třetí pozici obsadil Dominik Záleský (Univerzita Brno).

Motivace Jana Veleby uspět na letošním šampionátu a získat pátý titul byla o to větší, že se v Brně narodil, má tu rodinu a kamarády. A přestože nyní trénuje v Praze, touha vytáhnout se v místě, kde s atletikou začínal, byla veliká.
Jan Veleba:
Neodstartoval jsem moc dobře, takže jsem nečekal, že by to mohl být takový výkon. Jsem rád. Zvlášť tady, odkud pocházím, kde jsem začínal s atletikou,“ doplnil sprinter, který je novým rekordmanem šampionátu a ziskem pátého titulu se stal rekordmanem v této disciplíně.

Náš příznivec, moravský patriot pan Petr Dvořák nám poslal z mistrovství několik záběrů zachycujících vítězného Jana Velebu se svou rodinou a přáteli a moravskou vlajkou. Na snímcích také bronzový Dominik Záleský.
Petr Dvořák:
S Janem Velebou se známe osobně, je to moravský patriot a Brňák.“

Děkujeme panu Petru Dvořákovi za snímky a gratulujeme Janu Velebovi k obrovskému úspěchu.

Brňané a Moravané jsou na Vás pyšní, Jane Velebo!

 
Moravská národní obec
 
 
S použitím zdrojů idnes, www.sport.cz, foto Petr Dvořák

Mistrovství ČR v atletice BRNO 2019, JAN VELEBA s rodinou a přáteli a bronzový Dominik Záleský

Jan Veleba a vítězný čas
Jan Veleba, Dominik Záleský
Na stupních vítězů
AC Moravská Slavia – znak pořádající organizace

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *