MODRÝ KÁMEN vyvěsí moravskou vlajku

Moravskou vlajku vyvěsí spolek Modrý kámen v areálu Ekologického volnočasového centra (EVC) Švýcárna u Adamova. odkaz: www.svycarna.eu. Je jedno z mála soukromých ekologických volnočasových center v ČR.
V rámci centra probíhá postupně rekonstrukce čtyř budov, budovy Švýcárny byly v roce 2010 a 2015 vyhlášené jako nejlépe opravená kulturní památka Jihomoravského kraje, za rok 2009 a 2014 – 1.místo, 3.místo a speciální ocenění. Dnes jsou vyhledávaným ekologickým a seberozvojovým centrem a místem konání řady akcí, kurzů, školení. V jedné z dalších budov vzniká výukové centrum tradičních řemesel pro školní mládež.

Spolek patří k jedním z nejaktivnějších článků Hnutí Brontosaurus založeného v roce 1974. Hnutí má dnes 1100 členů a desetitisíce příznivců po celé ČR.Spektrum akcí pořádaných je velmi široké, od tuzemských dobrovolnických aktivit přes projekty zaměřené na evropskou mládež až po činnost v Rumunsku, severní Indii či na Ukrajině. Spolupracuje také na stavbě školního internátu v Indii s jeho svatostí Dalajlamou.
 
Chtěl bych tímto poděkovat předsedovi spolku a řediteli EVC panu Ing. Robertu Kubáňovi za podporu iniciativy „Za vyvěšování moravské vlajky“. Přeji spolku Modrý kámen úspěch v jeho činnosti a těším se na další spolupráci.
 

Antonín Ševčík

 

Předseda MNO Křtinsko

 
 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *